Over mij

Tantra is voor mij bewust wording. In de breedste zin van het woord. Niet alleen spiritueel bewuster worden maar ook fysiek, mentaal en emotioneel. Vandaar dat je op deze website ook Essentrics tegen komt. Het fysieke bewust worden. 
Maha Kundalini Tantra is voor mij een levenswijze. Een levenswijze die is begonnen maar nooit eindigt. 
Al jaren beoefen ik de technieken, de oefeningen, in meer of mindere mate 🙂 en de effecten van dezelfde oefeningen worden steeds anders.  
Het is niet alleen "ik doe Tantra want ik doe de oefeningen en de meditaties", maar ook het toepassen in het dagelijks leven. Hoe ga ik om met mezelf? Hoeveel zelfliefde praktiseer ik? Hoe ga ik om met mijn relaties, met andere mensen in het algemeen? En dat is een continu proces. Een nieuwe laag ontdekken in mijzelf, nieuwe mensen ontmoeten en hoe daarmee om te gaan, nieuwe ervaringen opdoen(die zijn de beste 😉
In beweging blijven, dat is het eigenlijk. In beweging blijven: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Willen blijven groeien en bloeien.

Wat ik met je wil delen is mijn ervaring in de Maha Kundalini Tantra. Een van mijn allereerste ervaringen vanuit mijn opleiding.

We hadden les over het eerste chakra en zoals je misschien al gelezen hebt: MKT is ervaren. Geen mentaal proces.
Dus we deden heel veel oefeningen over, van en met het eerste chakra: de Muladhara. Ik als nieuweling in het energetisch bewust bezig zijn met mijn lichaam, met mijn chakra`s deed braaf de oefeningen. Nog heerlijk blanco, zonder verwachtingen en zonder (verstorende) ideeën hierover.
Bij MKT begint de oefening na de oefening. Daar lag ik, languit op mijn mat mijzelf te observeren. Hoe voelt mijn lichaam? Hoe voelt het in mijn hoofd? Voel ik emoties?
Ik was heel verbaasd. Er was niks in mijn hoofd. Stilte. Er was geen emotie, of je vind kalmte, sereniteit een emotie. Mijn lichaam was in volledige vrede.
Het daarna kijken in de spiegel naar mijzelf, een heuse spiegel in het toilet, wauw! Daar herkende ik mijzelf! Alsof ik mijzelf na jaren niet gezien te hebben weer zag! Mij lang verloren zelf!

Tijdens het doen van de MKT oefeningen gebeurt er veel in je. Niet altijd meteen zichtbaar en/voelbaar. Voor iedereen is het een ander proces. Maar dat er iets gebeurt is zeker. 
Aan jou de keus of je met jezelf op reis wilt gaan!

2015-2016  Opleiding Maha Kundalini Tantra teacher
2017              Specialisatie Maha Kundalini Tantra voor lesbische vrouwen
2017-2018-2020-2021 Retraites gevolgd
2017              Specialisatie Vizvaikasara. Hartmeditatie
2018-2019  Specialisatie Kundalini&Seksualiteit
2019             Verdieping van de docentenopleiding
2020            10 weken over de schedelchakra`s, meditaties vanuit de Maha Kundalini Tantra
2020-2021  Herhaling en vernieuwing van de docentenopleiding Maha Kundalini Tantra
2020-2021 10 weken over Tantrische relatie
2020-2021  Verdieping voor gevorderden