Intimiteit met jezelf

Contact maken met de behoeftes van je lichaam. Zien van je lichaam als voertuig. Je hebt voor je lichamelijke voertuig te zorgen net als je voor je auto zorgt. Je stopt de beste benzine in je auto. Je laat je auto regelmatig keuren en onderhouden. Je zorgt ervoor dat de auto het blijft doen en in een goede conditie blijft. Zo hebben we ook op de juiste manier met ons lichaam om te gaan. De juiste voeding, de juiste manier van bewegen wat voor iedereen anders is. Het is het leren voelen en ervaren wat JOUW lichaam nodig heeft.

Hoe kan jij het allerbeste voor jouw lichaam zorgen? Dat is een vorm van intimiteit met jezelf.

Bewegen voeding, rust, slapen.

Wat is nou eigenlijk intimiteit met jezelf?
Je hebt intimiteit met jezelf in heel veel verschillende vormen. Voor mij is het als eerste met mijn zintuigen naar binnen gaan. Gewoon naar mezelf kijken. Wat heeft mijn lichaam nodig? Zoiets simpels als: is mijn lichaam moe, heeft mijn lichaam slaap nodig? Of heb ik voeding nodig of wil mijn lichaam juist bewegen?

Het gaat er niet om of ik WIL bewegen, maar heeft mijn lichaam behoefte aan beweging?

Een andere manier van intimiteit met jezelf: je lichaam strelen. Die plekjes aanraken die je fijn vindt op de manier die je het fijnste vindt. De tijd daarvoor nemen, de rust ervoor voelen. Accepteren dat jij zelf je lichaam streelt en ervan geniet. Het jezelf toestaan van jouw lichaam te genieten.

Nieuwe plekjes ontdekken op je lichaam waarvan je geniet en waarvan je energie gaat stromen. Als je ervan geniet, daar gaat het om. Dat is intimiteit met jezelf. Bewuster leren voelen wat je fijn vindt. Niet op de automatische piloot aanraken en aangeraakt worden.

Terug naar je verbinding van je lichaam en het voelen

Een andere manier van intimiteit met jezelf zijn de gedachten die je over jezelf hebt.
*Welke gedachten kies je?
*Hoe denk je over jezelf?
*Heb je veel of weinig oordeel over jezelf?
*Wat verwacht je van jezelf?
*Accepteer jij je nu op dit ogenblik 100%?
*Accepteer je dat je doet wat je doet?
*Kies je de dingen die je harmonie geven?

Als je steeds (vaker) kiest voor gedachtes en daden die je harmonie geven komen de fijne, blij makende stofjes vrij. Die helpen het verlagen van zelfoordeel en helpen je zintuigen naar binnen te keren.

Hoe vaker je bewust die beslissing voor harmonie neemt, hoe meer je stil gaat staan bij: wat voelt nu het meest juist voor mij? creer je ZLEFLIEFDE.
En ZELFLIEFDE is de basis van jou. En van de MAHA KUNDALINI TANTRA.

-Het kan zijn een douche nemen, het kan zijn een afspraak afzeggen.
-Het kan zijn even slapen, juist bewegen.
-Wat is voor jou op dat ogenblik de meeste harmonie?

Tijdens de workshop doe je verschillende oefeningen waarbij de zintuigen naar binnen gaan. Sommige oefeningen zijn met ogen dicht om de zintuigen nog meer te stimuleren zich naar binnen te richten.

Door concentratie en visualisatie kom je meer en meer in je innerlijke stilte. De plek in jou waarbij je het meest ontspannen bent, het meest in harmonie en tegelijkertijd het meest bewust bent van het feit dat alles juist is, altijd.

In deze workshop doe je de oefeningen individueel. Dit om je helemaal op jezelf te richten.

De W`s

Wie
Voor elke vrouw die, nog meer, in contact wil komen met zichzelf en haar lichaam.
Voor de vrouw die het fijn vind op een diepere laag zichzelf te voelen en te ontdekken.
Wat
Voelen, harmoniseren, ervaren, ontdekken.