Wat is Maha Kundalini Tantra?

Bewust worden door het doen van energetische oefeningen?

Ja, dat kan!
Energetische oefeningen van de Maha Kundalini Tantra. Eenvoudige oefeningen. Je hoeft niet op je hoofd te staan, lening te zijn of allerlei ingewikkelde houdingen aan te nemen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en haalbaar voor iedereen, jong en oud, dik en dun, soepel of stijf.
Je haalt adem op een bepaalde manier, drukt op specifieke punten op het lichaam. Voeg visualisatie en concentratie toe en je manipuleert je eigen energie.

Wat gebeurt er dan?
Door op een specifieke manier jouw energie te prikkelen, manipuleren, aan te raken reageert het in het begin op: verlaging van het stress nivo in je bloed. Er worden blij makende hormonen aangemaakt. Je voelt kalmte, ontspanning wat kan lijken op vermoeidheid. Je lichaamstemperatuur kan zakken.

Je lichaam komt uit de overlevingsmodus. Het hoeft niet meer te “vechten” of hij het allemaal wel goed doet, de juiste keuzes maakt, het juiste eten eet, de juiste baan, etc.
Er ontstaat een kalmte, een ruimte om de dingen van een afstand te observeren.

En daar willen we beginnen.
Observeren en niet midden in de chaos leven. Observeren houd in het kijken naar jezelf terwijl je actief bent.

Wat doe je? Doe je bewust iets? Maak je een bewuste keus of gaat het vanuit automatisme? Kies je bewust voor iets? Neem je een moment om bewust die keus te maken, te voelen wat er nodig is? Antwoord je bewust en eerlijk als iemand vraagt hoe het met je gaat? Wat doe je met je energie in een bepaalde situatie? Verkramp je of ga je enorm stralen?

En, populair gezegd, ben je open? ( wat is open zijn?)
Nog belangrijker: is dat je natuurlijke, meest comfortabele staat van zijn? Of is het een onbewust masker? Gecreëerd uit verwachtingen van anderen, denk aan je opvoeding en scholing, vrienden.

Veel van deze vragen worden beantwoord in het beoefenen van de MKT.
Dit kan in een workshop zijn, een lessenreeks of in een jaartraining.

Wat is het niet:
“Ter verheldering en om misverstanden te voorkomen:
Yoni- en lingam-massage maken op geen enkele wijze deel uit van de Maha Kundalini Tantra-lessen en horen derhalve ook niet te worden gepraktiseerd door MKT-docenten zowel binnen- als buiten de lessen.”

Wil je je opgeven en op de hoogte blijven stuur dan graag een mail naar: welcome@tantra-awareness.com

Na je aanmelding via de mail of de telefoon sturen we je een bevestiging en de praktische informatie.

De algemene voorwaarden kan je hier bekijken