Wat is Maha Kundalini Tantra?

Eerst zal ik vertellen wat het niet is. Dat lijkt de omgekeerde volgorde maar misschien zoek je iets wat Maha Kundalini niet is en bespaar ik je een hoop leeswerk. šŸ™‚
*het is geen massage
*het is geen therapie
*het is geen seks
*het is geen religie
*het is geen penetratie
*het heeft niks te maken met Yoni of Lingam massage
*het bevat geen rituelen

En nu wat het wel is.

Door het doen van deze specifieke oefeningen van de Maha Kundalini Tantra loop je op het pad van bewustwording.

Maha Kundalini Tantra™, zoals onderwezen door DaniĆ«L Yuno, is een krachtige , praktische en efficiĆ«nte vorm van Tantra die tot doel heeft de latente kracht van de Kundalini in het menselijk lichaam volledig te ontwaken en universeel bewustzijn te bereiken. Het is een zeer effectieve, dynamische en snel werkende vorm van Tantra die voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan Maha Kundalini Tantra™ beoefenen ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of gewicht.

Je lichaam is als een batterij. Het bevat meer of minder energie en kan energie vasthouden en doorgeven. 
Maha Kundalini Tantra leert je om bewust(er) met je eigen energie om te gaan. De capaciteit van je batterij te herontdekken en vergroten.

De banen, nadi's genoemd, waarin de energie stroomt zijn allemaal aanwezig in je lichaam maar veelal ongebruikt. Het opnieuw activeren en leren gebruiken van jouw batterij, jouw energie is 1 van de doelen van de Maha Kundalini Tantra. De bron van je batterij, je vuur, je Kundalini ligt onderaan je wervelkolom. Hier begint je reis, de herontdekking en ontwikkeling van je Kundalini energie.

Door de Kundalini energie wakker te maken, uit te nodigen, te prikkelen en stimuleren zal deze gaan ontwaken en daarna stijgen door je wervelkolom omhoog. In de reis omhoog kunnen fysieke, mentale en emotionele blokkades door diverse ontstane oorzaak zichtbaar en/of voelbaar worden voor je waarbij je kan kiezen om ze te transformeren naar harmonie.

De opbouw van de lessen en de oefeningen zijn erop gericht om de Kundalini energie vloeiend te laten stromen naar je Sahasrara, je kroonchakra. Iedereen heeft daarin zijn eigen tempo.

Ja, echt waar, dat kan!
Het zijn eenvoudige en effectieve oefeningen. Je hoeft niet op je hoofd te staan, lening te zijn of allerlei ingewikkelde houdingen aan te nemen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en haalbaar voor iedereen, jong en oud, dik en dun, soepel of stijf.
Je haalt adem op een bepaalde manier, drukt op specifieke punten op het lichaam of je hebt een bepaalde houding. Voeg visualisatie en concentratie toe en je manipuleert je eigen energie. Tijdens de lessen en workshops doe je deze oefeningen individueel, in koppels en met de groep. Dat maakt de Maha Kundalini Tantra ook zo krachtig en anders.

Wat gebeurt er dan?
Door op een specifieke manier jouw energie te prikkelen, manipuleren, aan te raken reageert het in allereerst op: verlaging van het stress niveau in je bloed. Er worden blij makende hormonen aangemaakt. Je voelt kalmte en ontspanning wat kan lijken op vermoeidheid. Je lichaamstemperatuur kan zakken.

Je lichaam komt uit de overlevingsmodus. Het hoeft niet meer te ā€œvechtenā€ of het allemaal goed te doen. Het gaat niet meer om de juiste keuzes maken, het juiste eten te eten, de juiste baan te hebben of vinden, etc.
Er ontstaat een kalmte, een ruimte om de dingen van een afstand te observeren. De mind verliest terrein. Het denken verliest terrein.

En daar willen we beginnen.
Observeren van wat er is zonder oordeel, zonder mening. Alleen kijken en registreren. Observeren van jezelf terwijl je actief bent.

Wat doe je? Doe je bewust iets? Maak je een bewuste keus of gaat het vanuit een automatisme? Kies je bewust voor iets? Neem je een moment om bewust die keus te maken, te voelen wat er nodig is? Antwoord je bewust en eerlijk als iemand vraagt hoe het met je gaat? Wat doe je met je energie in een bepaalde situatie? Verkramp je of ga je enorm stralen?

En, populair gezegd, ben je open?
( Wat is eigenlijk open zijn?)
Nog belangrijker: ben je nu in je meest natuurlijke, meest comfortabele staat van zijn? Of draag je een (on)bewust masker? Een masker wat je hebt gecreĆ«erd naar aanleiding van verwachtingen van anderen over jou. Naar aanleiding van de kooi waarin andere mensen jou geplaatst hebben. Hun verwachtingen van jou. 

Wat Maha Kundalini Tantra ook is:
het vullen van jouw batterij. 
Je bent energie. Soms voel je je meer vol, sommige dagen voel je je meer leeg. De MKT richt zich op jou leren om te gaan met jouw eigen energie. Bewust(er) worden wanneer je leeg of vol voelt. Wanneer je meer verspreid bent of juist meer samengetrokken energie ervaart. En hoe je jouw energie kan sturen om je het meest in harmonie te voelen.

Tijdens het beoefenen van de MKT komen deze onderwerpen op verschillende manieren aan bod.