Essentrics

WEKELIJKS
De ESSENTRICS full body workout is om het lichaam in balans te brengen, doordat spierkracht de bewegingsvrijheid vergroot in plaats van beperkt. Op een dynamische wijze combineert ESSENTRICS versterkende en verlengende bewegingen.

Zo ontwikkel je een strak en sterk lichaam met lange slanke spieren en maximale bewegingsvrijheid in alle gewrichten en spieren. Je geeft letterlijk en figuurlijk ruimte aan jezelf en aan je lichaam

OVER DE ESSENTRICS-TECHNIEK
Een full body-techniek die door de spierketens heen werkt en zo de spieren soepel maakt, sterker maakt en spanning vermindert. Een volledig vernieuwende workout die gebruik maakt van de vloeiende bewegingen van tai chi om gezondheid en balans te creëren, van de versterkingstechnieken van ballet voor lange, slanke en flexibele spieren, en van de genezende principes van fysiotherapie voor een pijnvrij lichaam.

HOE WERKT HET?
ESSENTRICS versterkt en verlengt tegelijkertijd iedere spier in het lichaam en brengt het spierstelsel opnieuw in balans door gebruik te maken van circulaire bewegingen. In de workout komen alle gewrichten aan bod. We zetten hiervoor verschillende technieken in, zoals PNF en isotonisch aanspannen. ESSENTRICS is gebaseerd op een dynamische combinatie van spierversterkende en –verlengende oefeningen die zo ontworpen zijn dat de gewrichten van elkaar worden weggetrokken door de spieren te verlengen en deze in verlengde positie te trainen. Deze full body workout zet alle spierketens aan het werk, geeft je kracht en maakt de spieren los terwijl de spanning in je spieren afneemt. ESSENTRICS is een unieke techniek met invloeden uit verscheidene andere disciplines.

ESSENTRICS IS onder andere voor: Body Shaping
*
het definieert de taille
*het creëert slanke en sterke armen
*het geeft slankere dijen en bovenbenen
*het creëert platte, gedefinieerde buikspieren
*het verbetert de houding
*het lift de billen
*het traint iedere spier in het lichaam

Voor gezondheid en het prestatie vermogen van het lichaam

  • Verbetert de flexibiliteit van het hele lichaam
  • Helpt pijn verlichten
  • Maakt strakke spieren en gewrichten los
  • Versterkt de ruggenwervel en de core 
  • Behandelt en voorkomt rugpijn
  • Geeft een lichaam dat jong voelt
  • Verbetert bewegingsvrijheid en snelheid van sporters
  • Ondersteunt blessurepreventie
  • versnelt het herstelvermogen door verbeterde bloedcirculatie