Het bewust(er) worden van wat er binnenin je gebeurt.
Deze vorm van Yoga brengt je heel bewust naar je binnen wereld. Het voelen en ontdekken wat er in beweging is en in beweging kan worden gebracht in jou.
De basis is met veel oefeningen je ogen dicht houden. Een ander belangrijk onderdeel is de ademhaling. We kunnen op verschillende manieren adem halen en het heeft ook de verschillende effecten op ons en in ons lichaam. 

De hele dag zijn we met onze zintuigen naar buiten gericht. Onze ogen brengen ons al voor 80% "naar buiten". Er gaat weinig aandacht en concentratie naar ons binnenste toe door het gebruik van de zintuigen. Niks mis mee natuurlijk. Het meer je aandacht naar binnen brengen, bewust naar binnen brengen, heeft een groot effect op jouw zijn op dat ogenblik. Het heeft invloed hoe je dat ervaart en hoe je ermee om kan gaat. 
 

Wat mag je verwachten?

op verschillende manieren gaan we het lichaam van binnen observeren, manipuleren, in evenwicht brengen. De InnerYoga heeft een positieve invloed op de hormoon balans, met name cortisol en adrenaline. De stresshormonen. Tijdens het doen van de InnerYoga zakt het niveau van de stress hormonen in ons bloed waardoor kalmte, helderheid en diepe ontspanning ontstaat.

De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren. Dus geschikt voor jong en oud. Lang of kort en dik of dun. Soepel of stijf van lijf en leden. 

Een les is elke keer weer anders. De ene keer kan het een les zijn met veel staande en bewegende oefeningen. De andere keer een les met veel ademhalen, veel zitten, en een meditatie. Je volgt de meditaties door gebruik te maken van concentratie en visualisatie. Er zijn meditaties gericht op ontspanning, gericht op de Anahata, je energetisch hart en bijvoorbeeld op het balanceren van je energieën.

Kussentjes en matten zijn aanwezig.
Neem een grote handdoek mee om op je mat te leggen en een deken of laken om over je heen te leggen wanneer het nodig is. Neem ook nog een kleine handdoek mee als je een meditatie kussentje gebruikt van het centrum. Je bent natuurlijk vrij om ook je eigen mat en kussen mee te nemen. 
Daarnaast is het fijn om een drinkfles met water bij je te hebben.